Co nowego w diagnostyce i terapii w dermatologii? - Szepietowski, Jacek; Reich, Adam (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2007)
W ostatnich latach obserwuje się gwałtowny rozwój metod diagnostycznych i leczniczych w dermatologii. Obecnie pełna diagnostyka chorób skóry nie może obyć się bez nowoczesnych metod biologii molekularnej, natomiast nowe leki istotnie poszerzają zarówno spektrum terapeutyczne, jak i skuteczność leczenia licznych chorób skóry. W niniejszym opracowaniu autorzy podjęli próbę przedstawienia najnowszych osiągnięć w diagnostyce i terapii najczęstszych schorzeń dermatologicznych, m.in. grzybicy stóp, trądziku zwykłego, łojotokowego zapalenia skóry, atopowego zapalenia skóry, wyprysku oraz łuszczycy.