BioOncology online – internetowa baza danych dotycząca zagadnień bioonkologii - Mackiewicz, Małgorzata; Wysocki, Piotr (Contemporary Oncology/Współczesna Onkologia, 1999)
Wśród nowo powstałych stron www dotyczących dziedziny onkologii, warto zwrócić uwagę na bazę danych BioOncology http://www.biooncology.com. Jest to niedawno utworzona strona www sponsorowana przez Genetech Inc., której zadaniem jest prezentacja danych dotyczących bioonkologii. Twórcy tej witryny internetowej zapewniają, że zasób informacji będzie stale powiększany, a spis nowości w onkologii – co tydzień uaktualniany.