Komisarz polityczny - Raduła, Paweł (Menedżer Zdrowia, 2007)
Piecha miał być ministrem zdrowia, a jest tylko pierwszym zastępcą Zbigniewa Religi. Choć zdaniem wielu polityków naprawdę to on rządzi resortem. Jeszcze niedawno wykonywał tyle aborcji, że na Śląsku zyskał przydomek doktor Skrobak, a w tej chwili jest jednym z liderów ruchów pro life. Nigdy nie ukrywał, że od 21 lat jest niepijącym alkoholikiem. Choć jest niezwykle ambitny i uparty, potrafi się przyznać do błędu i przeprosić za pomyłkę. Kiedyś ze swoim obecnym szefem prowadził długą wojnę. Walka skończyła się złożeniem dymisji przez Religę. Obu panów na dywanik musiał wzywać prezydent. Dzisiaj z ust obu panów można usłyszeć zapewnienia o zgodzie, a jednak na korytarzach pałacu na Miodowej ciągle słychać o tlącym się konflikcie.