Ideologia zygoty - Lipiec, Wiktoria (Menedżer Zdrowia, 2007)
Podczas gdy na całym cywilizowanym, świecie bezpłodność traktowana jest jako zagrożenie bytu narodowego, w IV RP kliniki zapłodnienia pozaustrojowego ciągle nie mają umocowania prawnego. Taki stan powoduje, że mamy do czynienia z działalnością hochsztaplerów. Przedstawiamy sytuację na rynku zapłodnień in vitro.