Z własnej kieszeni. Rozmowa z dr Moniką Mikulicz-Pasler - Koczubaj, Grzegorz (Menedżer Zdrowia, 2007)
Klinika pod Śnieżką, czyli Karkonoskie Centrum Medyczne współpracuje z najlepszymi ośrodkami medycznymi w Polsce. Taki był podstawowy cel powstania ośrodka – przyznaje w rozmowie dr Monika Mikulicz-Pasler, dyrektor medyczna KCM.