Model wart naśladowania (Menedżer Zdrowia, 2007)
Już po raz piąty zostały rozdane granty naukowe Fundacji na Rzecz Rozwoju Polskiej Farmacji i Medycyny firmy Polpharma. W konkursie wzięło udział 38 zespołów badawczych. Oceniając prace Rada Naukowo Fundacji kierowała się praktycznym wykorzystaniem wyników prowadzonych działań oraz wagą poruszanego problemu. Za najlepsze uznano projekty badawcze: prof. Józefa Kura z Politechniki Gdańskie i dr. hab. Janusza Szemraja z Uniwersytetu Medycznego w Łodzi.