Medicine OnLine – interaktywny serwis internetowy przeznaczony dla onkologów - Mackiewicz, Małgorzata; Wysocki, Piotr (Contemporary Oncology/Współczesna Onkologia, 1999)
Wśród wielu istniejących w Internecie stron poświęconych zagadnieniom onkologii, warto odwiedzić stronę Medicine OnLine znajdującą się pod adresem http: //www. meds.com, stworzoną przez UltiTech, Inc. Konstruowanie tej bazy danych rozpoczęto przed rokiem 1995, a serwis został uruchomiony 15 maja 1995 r. Przez cztery lata istnienia tego serwisu stał się on laureatem wielu prestiżowych konkursów internetowych na najlepszą witrynę. Świetnie przygotowana baza danych oferuje duży zasób informacji na temat onkologii przeznaczonych dla lekarzy praktyków, naukowców i dla pacjentów. Najważniejszym elementem tego serwisu internetowego jest wirtualny system planowania leczenia chemioterapeutykami.