Szpital transgraniczny - Koczubaj, Grzegorz (Menedżer Zdrowia, 2007)
Szpital w Bogatyni, jednej z najbogatszych gmin w Polsce chylił się ku upadkowi. Dzięki odważnym decyzjom samorządu oraz kierownictwa wyszedł na prostą i zaczyna na siebie zarabiać oraz przyciągać pacjentów z zagranicy.