Nowa rzeczywistość - Wieczorkiewicz, Katarzyna (Menedżer Zdrowia, 2007)
Profesor Tadeusz Popiela, w opinii specjalistów, najgodniejszy następca krakowskich medyków – prof. Ludwika Rydygiera i prof. Jana Mikulicza-Radeckiego, od 1999 r. swoim nazwiskiem firmuje sieć specjalistycznych gabinetów lekarskich. Nazwisko patrona działa jak magnes na pacjentów i jest gwarancją sukcesu. Najlepiej świadczy o tym fakt, że w spółkę nie zawahali się zainwestować pracownicy.