Basen pełen pieniędzy (Menedżer Zdrowia, 2007)
Okazuje się, że w Polsce można zarobić na delfinach. W Tarnowskich Górach powstaje pierwszy w Polsce ośrodek delfionoterapii. Na razie gromadzone są fundusze – 27 mln zł. Jeśli inwestycja powiedzie się, będzie to piąte delfinarium na świecie. Inicjatorzy przedsięwzięcia liczą na pacjentów ze Szwecji, Austrii, Niemiec i Polski.