Szpital pierwszej kategorii - Trojnacka, Mirosława (Menedżer Zdrowia, 2007)
Dzierżawa, outsourcing, prywatyzacja oddziałów może przynieść oszczędności sięgające setek tysięcy złotych. Warto, żeby szefowie placówek rozważyli wszystkie możliwości zwiększenia oszczędności i zwiększenia zysków. Na konkretnych przykładach autorka przedstawia proste mechanizmy, które ułatwią osiągnięcie sukcesu.