Mnogie przerzuty raka jasnokomórkowego nerki do trzustki - Hać, Stanisław; Sworczak, Krzysztof; Rzepko, Robert; Śledziński, Zbigniew (Contemporary Oncology/Współczesna Onkologia, 2007)
Rak jasnokomórkowy nerki jest najczęściej występującym nowotworem nerki. Charakterystyczne dla niego jest występowanie późnych przerzutów w nietypowych miejscach. W doniesieniu zaprezentowano przypadek mnogich przerzutów do trzustki 19 lat po usunięciu ogniska pierwotnego