Ostra niewydolność serca – przegląd aktualnego piśmiennictwa - Imiela, Tomasz; Grabowski, Marcin (Kardiologia na co Dzień, 2007)
W artykule dokonano przeglądu ostatnich badań klinicznych dotyczących ostrej niewydolności serca. Podsumowano najważniejsze wyniki tych badań.