Doustny test tolerancji glukozy – obowiązkowy standard w diagnostyce choroby wieńcowej - Włodarczyk, Aleksander; Strojek, Krzysztof (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2007)
cukrzyca typu 2, upośledzona tolerancja glukozy, choroba niedokrwienna serca, doustny test tolerancji glukozy.