Strażnicy jakości. Rozmowa ze Stevenem Levensonem - Knypl, Krystyna (Menedżer Zdrowia, 2007)
Steven Levenson, prezydent American Medical Directors Association, opowiada o usytuowaniu dyrektora medycznego w strukturze szpitala. Levenson podkreśla jego znaczenie w organizacji pracy personelu medycznego, tworzeniu procedur opieki medycznej ora kontroli jakości.