Adwokaci diabła - Lorens, Wojciech (Menedżer Zdrowia, 2007)
Artykuł jest kontynuacją poradnika Menedżera Zdrowia, który doradza jak wprowadzić informatyzację placówki medycznej. Tym razem nasz specjalista analizuje różne aplikacje komputerowe, wskazuje na ich zalety i wady oraz podkreśla, że o wyborze i konstrukcji programu nie powinni decydować informatycy ale użytkownicy – lekarze i pielęgniarki.