Insulinoterapia w cukrzycy z uwzględnieniem stosowania analogów - Zonenberg, Anna; Siewko, Katarzyna; Popławska-Kita, Anna; Kinalska, Ida (Przegląd Kardiodiabetologiczny/Cardio-Diabetological Review, 2007)
W przedstawionej pracy omówiono wskazania do insulinoterapii, stosowane preparaty insulin oraz sposoby ich podawania. Opisano również szybko i długo działające analogi insuliny, analog hepatoselektywny, insulinę wziewną i transplantację wysp trzustki.