Łapiński do Łukomskiego - Łapiński, Mariusz (Menedżer Zdrowia, 2007)
Mariusz Łapiński polemizuje z Jackiem Łukomskim, zarzucając adwersarzowi łatwość rzucania oskarżeń bez poznania rzeczywistości, i konkludując, że życie nauczyło mnie, że jest to w Polsce dla wielu ludzi normą. O co chodzi? Były minister zdenerwował się, że Łukomski zarzuca mu usunięcie z rozporządzenia w sprawie wykazu świadczeń ponadstandardowych zapisu dotyczącego świadczeń pomocy doraźnej. Były szef resortu stwierdza, że to nieprawda i przedstawia argumenty.