Ludowy biznesmen - Osiecki, Jan (Menedżer Zdrowia, 2007)
Kim pan jest, panie Sokołowski? Związkowcem czy biznesmenem? I jednocześnie właścicielem prywatnego szpitala? Sokołowski zarządzał pierwszym na Pomorzu prywatnym szpitalem. Potem stworzył Centrum Rehabilitacji i Odnowy Biologicznej. Równocześnie jest zwykle pierwszym lekarzem stającym na barykadach, gdy rozpoczyna się strajk. Podobno Sokołowski tworzy sieć prywatnych szpitali. Jak widać – to człowiek-orkiestra. Warto zapoznać się z jego sylwetką.