POżyjemy zobaczymy - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2007)
Umarł król, niech żyje król. Szef Naczelnej Izby Lekarskiej, przygląda się obietnicom wyborczym Platformy Obywatelskiej. Szczególnie tej, w której deklarowano radykalne podwyżki dla pracowników budżetówki – czy ma to oznaczać, że większe wynagrodzenia otrzymają także pracownicy na wpół budżetowej służby zdrowia? Czy rząd PO-PSL będzie skłonny kontynuować prace nad projektami zwiększającymi publiczne nakłady na ochronę zdrowia? Jeśli nowy układ tego zaniecha, reforma skończy się, jak pomysły poprzedników koalicji platformersów z ludowcami.