Mission impossible? - Raduła, Paweł (Menedżer Zdrowia, 2007)
Porzucił dobrze płatne stanowisko w prywatnym szpitalu, żeby pokierować gigantycznie zadłużoną placówką. Wojciech Szrajber, dyrektor, który ministrom się nie kłania, objął stery łódzkiego Szpitala im. M. Kopernika. Szefuje placówce, której długi wynoszą ok. 200 mln zł. Zasłynął z tego, że stanął okoniem wobec ministra Dorna, który chciał brać lekarzy w kamasze.