Prywatyzacja? Jestem za! Rozmowa z Ewą Kopacz (Menedżer Zdrowia, 2007)
Ewa Kopacz, minister zdrowia mówi, że ludzie nie powinni się obawiać zmian własnościowych w szpitalach. Nie jest przecież ważne czy leczący nas lekarz jest kawalerem, ma żonę, czy jest rozwodnikiem. Ważny jest jego profesjonalizm. Podobnie jest ze szpitalami. Ich status nie ma znaczenia. Ważne jest to, że będą one gwarantować nieodpłatną opiekę zdrowotną, w ramach płaconej obecnie składki zdrowotnej, na jak najwyższym poziomie.