Pani minister, do dzieła! - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2007)
Konstanty Radziwiłł, nie bez życzliwości, ale krytycznie przygląda się pierwszym działaniom nowej minister zdrowia i zauważa, że <I<Ewa Kopacz narzeka, iż ostatnie decyzje poprzedniego ministra zdrowia w sprawie list leków refundowanych spowodują większe wydatki publiczne na leki, ale nie sądzę, aby po zajęciu stanowiska przy ul. Miodowej zdecydowała się na ich okrojenie.