Decyzje spod dużego palca - Kamiński, Michał (Menedżer Zdrowia, 2007)
Michał Kamiński zauważa modny ostatnio festiwal pomysłów i projektów naprawy służby zdrowia w Polsce. Problem w tym, że pomysły są przedstawiane na chybił trafił – spod dużego palca a decydenci posługują się wyuczonymi hasłami; decentralizacja, sieć szpitali, koszyk. Tymczasem większość z nich to projekty, które nie znajdują żadnego uzasadnienia w liczbach, danych oraz analizach.