Normalność? - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2007)
Słowem szczególnie często używanym w czasie ostatniej kampanii wyborczej było normalność . Prawie wszyscy chcieli normalność przywracać lub wprowadzać. Ciekawe jednak czy mówiąc o niej wszyscy mieli to samo myśli? Co ta normalność ma oznaczać w konkretnym przypadku, np. w odniesieniu do służby zdrowia? W Wielkiej Brytanii, gdzie służba zdrowia jest również państwowa, normalne jest, że parlamentarzysta zarabia połowę tego, co konsultant w szpitalu, a w Polsce normalne jest, iż poseł zarabia 3–4 razy więcej niż lekarz specjalista.