Zaburzenia chodu - Fiszer, Urszula (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2007)
Zaburzenia chodu mogą być powodowane przez schorzenia neurologiczne i pozaneurologiczne. Występują zwłaszcza u osób starszych i mogą być związane z uszkodzeniem różnych struktur. Istotne jest właściwe postępowanie terapeutyczne mające na celu zmniejszenie niesprawności chorego.