Symptomatologia kliniczna chorób rdzenia kręgowego - Michałowska, Małgorzata (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2007)
W artykule omówiono podstawy anatomii rdzenia kręgowego, klasyfikacje chorób tej części ośrodkowego układu nerwowego oraz symptomatologię najważniejszych zespołów rdzeniowych.