Ściana ognia - Maj, Mirosław (Menedżer Zdrowia, 2007)
Większość lekarzy korzysta w pracy z komputera przenośnego. W nim przechowują dane administracyjne i specjalistyczne, często takie, bez których trudno sobie wyobrazić dalsze prowadzenie terapii pacjentów. Równocześnie jednak laptopy częściej niż komputery stacjonarne padają łupem złodziei. Mogliśmy się o tym przekonać przy okazji głośnej sprawy kradzieży komputera neurochirurgowi z Centrum Zdrowia Dziecka. Przedstawiamy drugą część poradnika, w którym autor – szef polskiego zespołu ds. reagowania na naruszenia bezpieczeństwa w Internecie (NASK/CERT) – opisuje jak najlepiej zabezpieczyć swój komputer.