Pod ścianą - Kamiński, Michał (Menedżer Zdrowia, 2007)
Autor zwraca uwagę, że w rodzimej praktyce legislacyjnej na stałe zadomowił się zwyczaj przerzucania odpowiedzialności za wykonanie resortowych postanowień na niższy poziom – najlepiej na pracodawców. Przykładem znowelizowane akty prawne o czasie pracy lekarzy, które niosą ze sobą potężny ładunek zagrożeń i niepokojów społecznych, który w przyszłym roku będziemy musieli rozładować.