W oczekiwaniu na cud - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2007)
Przewodniczący OZZL zwraca uwagę, że ludzie odpowiedzialni w obecnym rządzie za system opieki zdrowotnej wpadli w rodzaj chocholego tańca, kręcąc się w kółko i czepiając każdego możliwego pomysłu, byleby tylko nie stanąć twarzą w twarz z istotą problemu. Tymczasem – obok wielu innych – dzisiaj zamiast tańca potrzeba zmian systemowych. A dzisiaj najważniejszym problemem jest zrównoważenie nakładów na ochronę zdrowia z wydatkami. Jak zrównoważyć nakłady na ochronę zdrowia z wydatkami? Sposoby są tylko trzy. Jakie? Można przeczytać w felietonie Krzysztofa Bukiela.