Uproszczenie oceny stopnia kontroli astmy. Test kontroli astmy – Asthma Control Test (ATC) - Kruszewski, Jerzy (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2007)
W pracy przedstawiono nowo zaproponowane, proste, wykorzystujące dane wywiadu narzędzie do oceny stopnia kontroli astmy, jakim jest Test kontroli astmy (ang. Asthma Control Test – ATC).