Niewykorzystana szansa - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2008)
Konstanty Radziwiłł zwraca uwagę, że w miejsce prawdziwych zmian w systemie zorganizowano biały szczyt , który na kilka tygodni zajął znaczną część działaczy różnych organizacji i instytucji działających w ochronie zdrowia debatą na temat wszystkich bolączek systemu. Jednocześnie przedstawiono przygotowane naprędce projekty ustaw mających tworzyć zręby nowego systemu. Są one fragmentem nieznanej całości, a ich niezliczone błędy i niedopracowane propozycje w nich zawarte tworzą więcej szumu, niż rzeczywistej dyskusji nad przyszłością.