Postępy w diagnostyce i terapii w reumatologii - Zimmermann-Górska, Irena (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2008)
W niniejszym artykule przedstawiono najnowsze możliwości rozpoznawania wybranych chorób reumatycznych na podstawie badań serologicznych i obrazowych, a także metody leczenia farmakologicznego wprowadzone ostatnio w reumatologii.