Przygotowanie pacjentek do operacji uroginekologicznych - Postawski, Krzysztof; Rechberger, Tomasz; Gałecka-Josse, Magdalena; Tomaszewski, Jacek (Menopause Review/Przegląd Menopauzalny, 2008)
W artykule zwięźle przedstawiono etapy przygotowania pacjentek do operacji uroginekologicznych. Zwrócono uwagę na konieczną, zależną od ogólnego stanu zdrowia diagnostykę obrazową i laboratoryjną. Przedyskutowano sposoby profilaktyki przeciwzakrzepowej u kobiet przygotowywanych do takich zabiegów.