Agent HTA - Wojteczek, Justyna (Menedżer Zdrowia, 2008)
Nowy dyrektor Agencji Oceny Technologii Medycznych Wojciech Matusewicz stawia tezę, że koszyk świadczeń gwarantowanych jest… niepotrzebny. Jego zdaniem tworzenie spisu procedur medycznych wykonywanych w Polsce, które zleciła AOTM poprzednia ekipa Ministerstwa Zdrowia, było marnowaniem czasu. Postuluje konieczność zmian w pracy agencji oraz podwyższenie zarobków zatrudnionych tam pracowników i ekspertów, którzy zasiadają w Radzie Konsultacyjnej. 250 zł za posiedzenie dla członka Rady za udział w posiedzeniu to stanowczo za mało – argumentuje.