Co kryją pracownie radiodiagnostyczne - Wasilewski, Norbert (Menedżer Zdrowia, 2008)
W Stanach Zjednoczonych, gdzie nasycenie wysoko specjalistycznym sprzętem jest bardzo wysokie, nadal 70 proc. obrazów diagnostycznych powstaje w gabinetach radiograficznych. Nadal ponad połowę stanowią pracownie analogowe, choć coraz częściej lokalne przepisy utrudniają ich egzystencję na skutek zwiększonych wymagań w zakresie ochrony środowiska i oszczędności energii. Warto jednak zapoznać się z korzyściami radiografii cyfrowej, która podbija rynek światowy.