Sejmowo-rządowe gry i zabawy - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2008)
Prezes Naczelnej Rady Lekarskiej zastanawia się nad sposobem, jaki przyjęła w pracy nad projektem nowej ustawy o zakładach opieki zdrowotnej sejmowa podkomisja zdrowia, zwołana do jego opracownia. Jego zdaniem wszystko wskazuje na to, że konkretne propozycje zmian wynikających ze stanowiska rządu będą zgłaszane na bieżąco po jednej przez posłów PO, a nikt nie będzie miał czasu na ich przeanalizowanie, co – łagodnie ujmując - nie jest najlepszą praktyką legislacyjną. Głos w pewnym sensie okazał się proroczy, bo w dniu wysłaniu Menedżera Zdrowia do druku, posłowie opozycji na znak protestu przeciwko takiemu sposobowi pracy, złożyli rezygnacje z prac w podkomisji.