Nie ma biorących bez dających - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2008)
Znowu opinia publiczna dowiedziała się o zatrzymaniu za łapówkarstwo kolejnego lekarza. Jeśli wina zostanie udowodniona, okaże się, że skorumpowanym był ktoś, kto zarabiał znacznie ponad przeciętną. Szef Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy argumentuje, że kluczem do zwalczenia korupcji jest zniesienie reglamentacji świadczeń zdrowotnych. Tylko wtedy nie będzie pokus.