Igły opadają - Walewski, Paweł (Menedżer Zdrowia, 2008)
Wskutek nieudolnej polityki wobec państwowego przemysłu farmaceutycznego i nieustanne zmiany na najwyższych stanowiskach w firmach podlegających Skarbowi Państwa straciliśmy szansę na produkcję dobrego leku gwarantującego wysokie zyski. Chodzi o onkologiczny lek – palitaksel. Wydano dużo pieniędzy na inwestycje, brakowało jednak ostatecznych decyzji. Oczywiście, brak odpowiedzialnego za straty poniesione przez tych, którzy uwierzyli w obietnice kolejnych prezesów.