Szpital przemienienia. Rozmowa z Markiem Krobickim - Michalak, Janusz (Menedżer Zdrowia, 2008)
Zakon Bonifratrów prowadzi szpital, a szpital na swojej działalności zarabia pomimo tego, że utrzymuje się z kontraktu z Narodowym Funduszem Zdrowia. Konieczna była restrukturyzacja, w wyniku której odchudzono administrację. Szpital oferuje usługi wysokiej jakości, wysokie zarobki dla personelu medycznego, modernizuje się i jest wiarygodny dla banków. Jak to możliwe, opowiada dyrektor szpitala Bonifratrów w Krakowie Marek Krobicki.