Prawda o lekarskich pensjach - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2008)
Lider Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy zwraca uwagę na manipulację dotyczącą statystyki wynagrodzeń lekarskich. Ministerstwo Zdrowia podało, że specjalista miesięcznie zarabia ponad 7 tys. zł. Krzysztof Bukiel zwraca uwagę, że pominęło przy tym tak istotne informacje, jak czas pracy takiego specjalisty, i to, czy zarabia tyle w jednym czy wielu miejscach pracy.