Program czy PRopaganda - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2008)
Lider Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy, Krzysztof Bukiel, wytyka rządowi niespójność deklaracji. Z jednej strony wymaga od dyrektorów szpitali, by zachowywali się jak menedżerowie z prawdziwego zdarzenia, którzy nie narażają swoich placówek na kłopoty finansowe, z drugiej chce, by zaakceptowali stawki Narodowego Funduszu Zdrowia, które te szpitale wpędzą w kłopoty.