Przejrzyste marzenia - rozmowa ze Zdzisławem Sabiłłą - Michalak, Janusz (Menedżer Zdrowia, 2009)
Rozmowa z prezesem Związku Pracodawców Innowacyjnych Firm Farmaceutycznych INFARMA, Zdzisławem Sabiłłą, który mówi, że podobno powstaje projekt ustawy refundacyjnej i podobno mają być zmiany w prawie farmaceutycznym. Przedstawiciele przemysłu farmaceutycznego nie wiedzą oficjalnie zbyt wiele. Nie czują się partnerami w dialogu z Ministerstwem Zdrowia. I bezskutecznie – jak na razie – apelują o to, by wdrożyć w Polsce dyrektywę o przejrzystości, która te kontakty na styku publiczne-prywatne w tym sektorze mogłaby ucywilizować.