Jak wycenić szpital - Urbanowski, Michał (Menedżer Zdrowia, 2009)
Elementem i fundamentem procesu przekształceń jednostek ochrony zdrowia w spółki prawa handlowego jest wycena majątku każdej komercjalizowanej placówki. Michał Urbanowski, menedżer z firmy Ernst and Young, pisze o metodach stosowanych przy wycenie oraz o tym, czego na pewno nie można pominąć, określając wartość komercjalizowanego szpitala – na przykład dobrej opinii, jaką ma wśród pacjentów.