Będzie gorzej - Kwiatkowski, Ireneusz (Menedżer Zdrowia, 2009)
Każda ekipa rządząca twierdzi, że przeprowadza reformę ochrony zdrowia. Tymczasem żadna nie przedstawia spójnej, kompleksowej koncepcji zmian. Każdą ekipę cechuje ponadto poczucie nieomylności i niechęć do słuchania pracowników ochrony zdrowia i opozycji parlamentarnej. Nie inaczej jest teraz, w związku z czym można spodziewać się chaosu.