Zdrowie w naszych rękach - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2009)
Dokładne mycie rąk i ich dezynfekcja mogą każdego roku uratować życie lub zdrowie 200 tys. pacjentów w polskich szpitalach. To właśnie na rękach białego personelu przenosi się najwięcej chorobotwórczej mikroflory – są źródłem ok. 70 proc. zakażeń. O tym, jak i czym myć ręce, w artykule Adama Majewskiego.