Guz kątnicy ze współistniejacym zakażeniem włosogłówką ludzką – opis przypadku - Chmielewski, Marcin; Łykowska-Szuber, Liliana; Roszyk, Ewa; Linke, Krzysztof (Gastroenterology Review/Przegląd Gastroenterologiczny, 2009)
Guz kątnicy jest często spotykaną zmianą jelita grubego. Jego powikłaniami mogą być perforacja, krwawienie i zwężenie jelita, prowadzące aż do niedrożności mechanicznej. W niniejszym artykule przedstawiono przypadek guza kątnicy z unikalnym zakażeniem włosogłówką ludzką.