Do tańca trzeba trojga - Rutkowska, Ewa; Kozłowski, Wojciech; Świerczyński, Marek (Menedżer Zdrowia, 2009)
Wizyty przedstawicieli medycznych to kwestia, która – dzięki legislacyjnym działaniom Ministerstwa Zdrowia – nastręcza obecnie wiele kłopotów interpretacyjnych. Prawnicy z renomowanych kancelarii próbują wyjaśnić, co można, a czego nie wolno w świetle obowiązujących przepisów. Przede wszystkim ważne, by odróżnić reklamę leku od informacji o leku. Na pewno też nie można pobierać opłat za wizyty przedstawicieli.