Przełom w badaniach mózgu - Sygut, Marzena (Menedżer Zdrowia, 2009)
Profesor Henryk Skarżyński po raz kolejny zaskoczył swoją przedsiębiorczością. Dzięki niej w Międzynarodowym Centrum Słuchu i Mowy Instytutu Fizjologii i Patologii Słuchu w Kajetanach k. Warszawy powstało Naukowe Centrum Obrazowania, wyposażone w wysokopolowy skaner rezonansu magnetycznego fRMI. Jest to najnowocześniejszy rezonans magnetyczny w Polsce. Koszt inwestycji profesor ocenił w przybliżeniu na 5 mln euro.