Refundacyjne decyzje - Kolasa, Katarzyna; Borek, Ewa (Menedżer Zdrowia, 2009)
Stosowane przez Agencję Oceny Technologii Medycznych analizy wpływu na budżet oraz efektywności kosztowej to bardzo skuteczne instrumenty. Mogą znacznie ułatwić ministrowi podjęcie trafnej decyzji. Szkoda, że nie są w pełni wykorzystywane.